Leadership

Employer Branding in Leadership

Employer branding u liderstvu u Raiffeisenbank dd BIH se ogleda na sljedeće načine:

  • Voditeljski tim banke je vidljiv i pristupačan. Redovno se pojavljuju u internim i eksternim komunikacijama te se trude povezati sa zaposlenicima na svim razinama.
  • Direktori uprave banke uzor su zaposlenicima. Oni demonstriraju vrijednosti i kulturu banke u vlastitom radu i interakciji s drugima.
  • Direktori uprave banke ulažu u razvoj zaposlenika. Zaposlenicima pružaju priliku za učenje i rast te ih podržavaju u postizanju njihovih karijernih ciljeva. Na primjer, banka nudi niz programa obuke i razvoja, kao i programe mentorstva i coachinga.
  • Vodnici banke stvaraju pozitivno radno okruženje koje podržava. Oni njeguju kulturu timskog rada, suradnje i inovacije. Na primjer, banka ima brojne inicijative za angažiranje zaposlenika, kao što su društvena događanja i aktivnosti izgradnje tima.

Evo nekoliko konkretnih primjera kako vodeći tim Raiffeisenbank dd BIH demonstrira brendiranje poslodavca u vođenju:

  • Vodeći tim banke predan je raznolikosti i uključenosti. Implementirali su brojne inicijative za promicanje inkluzivnijeg radnog mjesta, kao što su obuka o nesvjesnim predrasudama i radionice o raznolikosti i uključivanju.
  • Vodeći tim banke fokusiran je na stvaranje održive budućnosti. Postavili su ambiciozne ciljeve održivosti i ulažu u inicijative za smanjenje utjecaja banke na okoliš i podršku društvenom razvoju u Bosni i Hercegovini.

Sve u svemu, rukovodeći tim Raiffeisenbank dd BIH dobro obavlja svoj posao u demonstriranju brenda poslodavca u rukovodstvu. Vidljivi su, dostupni i uzori zaposlenicima. Također ulažu u razvoj zaposlenika i stvaraju pozitivno i poticajno radno okruženje.

Informacije o modulu

Predavač:
Zlatan Deljkić i Nedžad Džudža
Lokacija:
Hotel Marriott, Skenderija 1, Sarajevo
Datum i vrijeme:
28. septembar, 2023.
Modul:
Izgradnja kompetencija za budućnost
Za koga:
Samo za polaznike Leader roots program

Zlatan Deljkić

HR stručnjak sa strašću za marketing i tehnologiju, vješt u obrazovanju i razvoju zaposlenika, zapošljavanju i selekciji, upravljanju efikasnošću, naknadama i brendiranju poslodavaca.

Nedžad Džudža

Komunikacijski strateg i informacioni entuzijasta, vješt u analizi podataka, dizajnu i prezentaciji. Strastveni u pronalaženju smisla informacija i njihovom korištenju za postizanje organizacijskih ciljeva. Timski igrač koji cijeni održivost, jednakost i jednake mogućnosti.

Share: