Telemach BH održao treći Leader Roots masterclass

Posted by: Leader Roots 29/09/2022 No Comments

Početak jeseni je obilježen nastavkom Leader Roots programa – treći masterclass je uspješno održan, a novu sezonu kvalitete i izvrsnosti smo nastavili sa predavanjem gdina Admira Drinića, CEO Telemach BH i radionicom na temu „Do inovativnog leadershipa u doba promjena“.

Gdin Admir je govorio publici o svom karijernom putu, interesima, brigama i motivacijama. “Neobavezno” govoreći o ličnim stavovima i pristupima tokom karijernih prekretnica, zainteresirao je učesnike svojim pripovijedanjem na sasvim prirodan način. Premda učesnici ovogodišnjeg programa dolaze različitih industrija i djelatnosti, jedno je zajedničko za sve – put do vrha nikada nije jednostavan, a gdin Admir je uspio povući paralele između tih različitih grupa i otkriti prisutnim da su komunikacija, rad na sebi i preuzimanje odgovornosti ključni faktori potencijala prepoznatog od strane i nadređenih i podređenih.

Nakon izvrsnog predavanja, nastavili smo sa radionicom u organizaciji Kovačević dr. Jasnom, vanrednom profesoricom menadžmenta i organizacije na Katedri za menadžment i organizaciju Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Dr. Jasna je doktorirala u oblasti transformacijskog leadershipa i organizacijske kulture, a rezultati njenog rada objavljivani su u najprominentnijim naučnim publikacijama u oblasti obrazovanja i obrazovnog menadžmenta i leadershipa u svijetu, uključujući Review of Educational Research, Journal of Educational Administration, Educational Management Administration and Leadership i Journal of Educational Change. Fokus radionice je zapravo bila igra i koliko je ona važan dio leadershipa i njegovih principa. Istrajnost, povjerenje, empatija i optimizam su samo neke kvalitete lidera, koje uveliko mogu biti unaprijeđene i dovele do istinskog lidera u timu.

Učenje od vrhunskih lidera može biti nevjerovatno korisno u stvaranju vlastitog stila vođenja. Praćenje vlastitih ideja, suočavanje sa izazovima, traženje promjene, zapošljavanje pravih ljudi i strast su ono što istinske lidere čini inovativnim.

Share: